ponedeljek, 14. februar 2011

Tina in Teja Športnici Leta 2010

V petek 11.2.2011 je bila v piranskem Tartinijevem gledališču prireditev Športnik Občine Piran za leto 2010. Prireditev je organiziral piranski župan Peter Bossman v sodelovanju s Športnim in mladinskim centrom Piran.
»Danes je prav, da povemo, da smo se teh izjemnih dosežkov resnično veselili. To pa so bili uspehi tudi njihovih trenerjev, staršev in sorodnikov ter nenazadnje tudi športnih delavcev«, je v svojem nagovoru poudaril župan Peter Bossman.

Bilo je podeljenih več kot sedemdeset nagrad športnikom, športnim delavcem, kolektivom in organizatorjem v raznih kategorijah, od državnih prvakov v olimpijskih in neolimpijskih panogah, mladim perspektivnim športnikom, zaslužnim delavcem v športu, organizatorjem velikih tekmovanj v občini, ekipam v skupinskih in individualnih športih..


Tina in Teja sta prejeli glavno priznanje za Športnici Leta 2010 občine Piran!

torek, 1. februar 2011

ROLEX MIAMI OCR 2011- zaključek

3. dan: uspeli smo odvoziti le eno regato v popoldanskem času. Zjutraj smo zaradi pomanjkanja vetra ostali nekoliko dlje na kopnem. Štart regate se je prestavil na 13. uro. Nato je zapihal SZ veter do 15 vozlov, kateri je nato upadal. Štart nama je uspel odlično in uspeli sva voziti na čistem vetru, pri čemer sva imeli prejšnje dni velike probleme. Nato sva obrnile v sredino regatnega polja in nekoliko preveč časa vstrajale v vožnji na desno stran. Večina bark je bila na levi strani, od koder so prišle tudi vodilne. Pred prvo bojo je veter obračal malo levo malo desno. Namesto, da bi branile našo desno stran sva prečkale v levo, nakar je veter spet vrnil v desno. Naredile sva par osnovnih napak z vožnjo v "škaršo" in obračale okoli 15 mesta. Nato sva z vetrom v krmo odvozile veliko bolje in do cilja prijadrale kot 11.


4. dan: štart smo imeli napovedan šele ob 13.15, za Finni. Prišli smo do regatnega polja, kjer pa je bilo zelo malo vetra. Finni so pred nami uspeli izpeljali samo eno regato od predvidenih treh. Čakali smo na morju dobri dve uri, nato pa so nam le dali štart po 5 vozlih vetra. Štart je bil slab in tudi hitrost barke proti vetru je bila slaba. Odvozile sva prvo orco in skoraj celo krmo, v kateri smo se prebile do 7 mesta, nato pa so razveljavili regato, saj je veter popolnoma upadel. Za danes je bilo jadranje končano.



 5. dan: na programu smo imeli še zadnje tri regate pred sobotnim medal raceom najboljših deset. Pihal je severni veter med 10-13 vozli. V vseh treh regatah smo imele probeleme s štartom. Že v prvih metrih po štartu sva zaostale za vodilnimi, katere je bilo iz ozadnja nemogoče uloviti. To se je pokazalo tudi z najslabšimi uvrstitvami v zadnjem dnevu. Nekoliko bolje sva jadrali v vetrom v krmo, saj smo vsako regato prehitele kakšno barko. Po odjadranih osmih regatah sva končale na skupnem 16. mestu.

Celotni rezultati so objavljeni tukaj http://www.ussailing.org/Rolex/2011/470w/470w.html

Za zaključek, bi se rada zahvalila Tomažu Čopiju, za ves trud in pomoč tako na obali kot na morju. Vse dni treningov in regat, sva dale vse od sebe, se trudile po najboljših močeh in si probale zapomniti vse finte, da ti drugič nebo treba v Mekiča:)
Hvala tudi fantoma Mitji in Sebastianu, saj bi brez njiju verjetno ostale doma. Bili smo super ekipa in upam, da bomo še kdaj odpotovali v takšni sestavi!!!