sobota, 30. april 2011

Hyeres je končan


Tudi v naslednjih treh dnevih so nas spremljali šibki vetrovi. Tretji in četrti dan smo speljali po dve napovedani regati, zadnji dan pa eno regato.
Štarti so nama v večini regat dobro uspeli, kakor tudi jadranje v prvi polovici orce, vendar sva nato pred prvo bojo vedno ostale na napačni strani in izgubile dober prigaran položaj. Nekako se na polju nisva najbolje znašli in vse najine uvrstitve so bile med 20. in 30. mestom.

Na koncu po desetih izpeljanih regatah sva pristale na 21. mestu. Z rezultatom nikakor nisva zadovoljne, saj sva videle, da lahko veliko bolje odjadrava. Žal mi je tudi, ker nisva bolje izkoristili pogojev in jakosti vetra, ki nama je kar ugajal.

Sedaj naju čaka nekaj treningov doma v Portorožu in ureditev obveznosti v šoli. Nato odpotujeva najprej na regato na Gadro od 11.-15. maja, za tem pa že na naslednjo regato Svetovnega pokala v Medemblik od 24.-29. maja.

torek, 26. april 2011

Drugi dan za nami


Včeraj smo speljali dve regati po srednjem vetru 15-18 vozlov s severo-vzhodne smeri. Že po prvih dveh regatah sva si privozile "odbitek", saj sva prišle v cilj kot 21 in 33. Takšne uvrstitve so bile posledica slabih štartov in z ozadnja je bilo težko priti do vodilnih.

Danes sva nadaljevali podobno včerajšnjim uvrstitvam. Po ponovno slabem prvem štartu, sva morali obrniti v slabšo stran in sva se nato celo regato borile pridobiti čim več mest. Na koncu sva zabeležili 35. rezultat in zamenjale včerajšnji odbitek z današnjim slabšim:(

Pred drugim štartom sva se umirili, po živčni situaciji, zbrali in s čolna je bilo slišati: "Punce sedaj pa dosti zajebancije!" Samo štartati je bilo treba in v naslednjih dveh regatah sva odjadrali tako kot znava. Obe regati sva odvozili med vodilnimi in zabeležili 3. in 4. mesto.

Po petih regatah in enem odbitku sva na trenutnem 17. mestu. Jutri imamo na sporedu dve regati, s prvim štartom napovedanim ob 11.30.

Lahko noč in lep pozdrav od celotne ekipe:)

petek, 22. april 2011

Danes preveč vetra v Hyeres-u

Včeraj popodne smo prišli v Hyeres. Po napovedi je bilo za danes napovedano več kot 30 vozlov vetra, vendar sva v upanju, da bo vseeno manj že včeraj pripravile barko za današnji trening.

Že zjutraj, ko sva vstali, sva z balkona našega apartmaja opazovali vesele surferje, ko so se odpravljali na morje. Vedele sva, da bo danes verjetno morje polno le kajtov in surfov, ter bolj malo jadralcev.
Kljub temu sva se v klubu prijavili, nalepili nalepke in izmerili jadra. Medeve sva že pripravljeni, da se regata začne :)

petek, 15. april 2011

Palma končana, drugi teden že Hyeres

V sobotnem medal race-u sva končali kot 3. Skupno 8. mesto pa je odličen rezultat in plod treningov in pomoči Tomaža Čopija.

Na Palmi je bil z nama Mitja Margon in tudi njemu se zahvaljujeva za pomoč na morju in vedno nasmejano in pozitivno vzdušje na obali;)

Sedaj naju čaka še nekaj dni treningov v Portorožu, nato pa v četrtek 21.4. že odpotujeva naprej v Francijo. V tednu od 24.-29.4.2011 bo potekal Teden Francoskega jadranja in s tem tudi naslednja regata svetovnega pokala, katera pa je tudi prva izbirna regata za sestavo reprezentance.

Več o regati najdete na naslovu: http://sof.ffvoile.net/

petek, 8. april 2011

Jutri jadramo v medal raceu!

Po včerajšnjem nekoliko slabšem jadranju, smo se danes zbrale in odvozile dve solidni regati, katere so naju pripeljale do 8. mesta. Tako še jutri jadramo v medal raceu.



Včeraj sva bile na štartu nekoliko zadržane in se nisva najboljše znašle prvih nekaj sto metrov po štartu. Veter je bil nekoliko nestabilen in je v prvi regati obrnil smer za 20 stopinj. To sva nekoliko izkoristile in prišle v cilj kot 14. Drugo regato sva tudi slabše štartale in v cilj prispele 27. Imele sva nekaj možnosti pridobiti še nekaj bark skozi celotno regato, vendar ni šlo tako kot sva si zamislile.

Danes smo odvozili obe regati po jugo-zahodnem vetru okoli 12 vozlov. Tudi danes nisva štartale med prvimi, ampak sva odlično speljale prvi del po štartu in zavzele dobro pozicijo za nadaljo jadranje v orco. V prvi regati sva vseskozi pridobivali mesta in končali kot 9. V drugi regati sva podobno odvozili in prišli v cilj na 12. mestu. Do prihoda na obalo nisva vedeli ali je bilo to dovolj za skupno uvrstitev med prvih deset. Po včerajšnjem dnevu je bilo pet posadk zelo blizu po točkah.
Vedele sva, da sva svoje dobro opravile, seštevek točk pa je nato potrdil 8. mesto.

sreda, 6. april 2011

Tretji regatni dan je za nami. Včeraj sva super odjadrale. Prva regata je bila po severnem vetru do moči 12 vozlov. V cilj sva prišle kot četrte. Nato je veter popolnoma upadel in po dobre pol ure čakanja obrnil smer na jugo-vzhod. Nato smo speljali še eno regato in od štarta do cilja odvozile kot 2. Super dan in super razpoloženje v ekipi :)



Danes se je dan tudi dobro začel, ponovno severni veter in zelo podobni pogoji včerajšnjim. Vedele sva, da sva hitre, samo štartat moramo in odjadrat z glavo. Prvi obrat boje sva obrnile kot odlične 2. Veter je vedno bolj pojenjal in do cilja je bilo še neskončno dolgo. Nato so drugo orco nekoliko skrajšali, vendar je zadnje 200m do cilja v krmo, veter toliko upadel, da smo se pomešali še s prejšnjimi skupinami fantov in je bilo res veliko bark na kupu. Še vedno sva držale drugo pozicijo, vendar so se iz ozadja približevale barke in postalo je zelo napeto. Špinaker je komaj stal pokonci. V cilj je prišlo 15 bark na kupu. Nekaj mest sva zgubile, vendar nisva vedele točno koliko. Okoli osmega mesta, bi morale priti. Na obali sva videle, da so nama napisali 11 mesto, ter nekaj jadralk uvrstili pred naju, katere so bile zagotovo zadaj. Napisale sva zahtevek za popravilo prihodov v cilj in 11. mesto so nama zamenjali za 8. Še dobro se je izteklo uff ;)

Drugo regato, je veter ponovno zamenjal smer in zapihalo je z morja, kakor včeraj. Bile sva odločene, da odvoziva kakor včeraj, drugo regato. Vse bi bilo super, če nebi zavozile čez štartno linijo nekaj sekund prehitro. V cilj sva prijadrale kot 4., vendar v rezultatih je bilo zapisano OCS- diskvalifikacija.

Po tretjem dnevu, sva na skupnem 7. mestu. Do konca so še štiri regate, katere morava odvoziti brez večje napake in tako bova lahko jadrale tudi v sobotnem medal raceu!!


nedelja, 3. april 2011

Pet dni treningov je za nami, jutri pa začnemo zares. Prvi štart je napovedan ob 11 uri in tudi veter je po napovedi do 20 vozlov. Se že veselimo jutrijšnjega štarta!