sreda, 29. februar 2012

Začetek sezone je pred vrati

Sneg in mraz sta mimo.. Dnevi se daljšajo in več je časa za treninge na morju.. Prišel je kontejner iz Avstralije in z njim tudi najina Pocukrana Mandica. Barka je sestavljena in z njo že trenirava v portoroškem zalivu. Drugi teden pa že odhajava v Split na Hrvaško državno prvenstvo, kar bo nekakšen uvod v tekmovalno sezono.

Letošnja sezona bo nekoliko specifična, saj sva plan dela podredili predvsem Olimpijskim igram. Do takrat pa naju seveda čaka še dosti treningov.
V mesecih do avgusta se bova tako udeležili le najpomembnejših regat in to so:
  • 29.3-7.4. Svetovni pokal Palma de Mallorca, Španija
  • 22.-27.4. Svetovni pokal Hyeres, Francija
  • 10.-19.5. Svetovno prvenstvo 470 Barcelona, Španija
  • 4.-9.6. Svetovni pokal Sail for Gold Weymouth, Anglija
  • 3.-10.8. Olimpijske igre Weymouth, Anglija
Obdobja med regatami bova izkoristi za treninge v domačem kraju in vzdrževanju fizične priprave. V mesecu juniju bova opravili priprave na olimpijskem prizorišču v Weymouthu in nato odpotovali v olimpijsko marino že 16.7.

Pred nama je obdobje, v katerem se morava osredotočiti samo na najino delo in najin napredek na morju. Biti morava maksimalno skoncentrirani na jadranje in ostale stvari pustiti za sabo. Zato sem se tudi odločila, da za nekaj časa blog zamrznem in se vam oglasim po prihodu domov z Weymoutha. Takrat pa z dolgim blogom o dogajanju in vsemu kar se bo med tem časom zgodilo.

Seveda pa se vidimo na fešti v Piratu avgusta! :)

Do takrat pa navijajte, midve pa vama bova pomahali po tv ;)


Poljubčki Tina *

torek, 7. februar 2012

Vetrovni in zelooo mrzli dnevi..

Zadnje deset dni so pogoji za trening na morju res zelo slabi. Temperature niso presegle 2°C ob tem pa piha še zelo močna burja, ki dosega tudi hitrost do 30m/s. Najino barko sva dobro privezali in pokrili, midve pa opravljava intenzivne fizične treninge. Preostali čas izkoristiva za učenje in urejanje študijskih obveznosti, saj bomo od aprila naprej, ko začnejo prve regate zelo malo doma.