petek, 09. december 2011

3, 2, 1...štart

Danes sva opravili še zadnje detajle na barki pred ponedeljkovim štartom ob 14.30 po lokalnem času. Jadrati začnemo na zunanjem polju Owen, kjer je včeraj potekala tudi probna regata. Na štartni liniji se je zbrala velika večina ženskih posadk.

Probna regata je kot nekakšna generalka pred pravo regato. Organizatorjem služi kot vaja, kako postaviti boje in štartne barke, jadralci pa jo izkoristimo za spoznavanje z regatnim poljem. Pihal je standardni veter Dr. Fremantle jakosti okoli 16 vozlov. Regato smo odvozili približno v 50 minutah, po slabem štartu, ki ga nisva najbolje speljali na kontra štarterju. Nato sva nadoknadili veliko pozicij, še posebaj hitri sva bili v krmo  in sva dobro odvozili. Borili sva se do konca, čeprav je bil le trening. V regati je pomembno vsako mesto in na koncu tudi vsaka točka, ki jo podariš.

Danes pa sva imeli meritve jadrnice. Najprej sva dali dol jambor in razstavili celotno barko. Nato sva oprali in spulirali dno barke (da bo bolj šibalo) :) Kasneje sva odpeljali barko z vso opremo v šotor, kjer so merilci opravili meritve vseh delov opreme in zalepili nalepke s podpisom, kar potrdi da je oprema ustrezna. Vse je bilo v skladu s pravili klase 470 in vse sva opravili kar hitro. Nato sva imeli še nekaj malenkosti za postoriti na barki.


Med čakanjem za vstop v šotor merilcev, smo si uspeli pogledati tudi štart moške zlate skupine, saj so imeli polje čisto pri obali. Na valobranu pred klubom so postavljene tribune, s katerih bo možen ogled vseh medal raceov.
S tribun je bil zelo lep pogled na štartno linijo in celotno regatno polje. Bilo je zelo veliko gledalcev in tako lahko postane jadranje veliko bolj zanimivo in atraktivno.

Štart moške zlate skupine, pogled s tribune.

Pogled s tribun na prvo orco.

Tako, za nami so vsi trenigi in čas za spoznavanje terena. Regatni dan je vse bližje midve pa ostajava mirni in zbrani. Delava tudi na področju ohranjanja koncentracije in vizualizacije. Jutri bova opravili še kratek izhod na morje, da preveriva ali vsi prenosi na barki delujejo.

Lep pozdrav T&T

Ni komentarjev:

Objavite komentar