ponedeljek, 17. januar 2011

Miami

Pa sva tudi medve prišle... Odločile sva se par dni pred odhodom, kjub nasprotovanju JZS in brez odobritve financiranja, katero bi nama pripadalo po pravilniku o financiranju, kjer sodiva v najvišji razred Olimpijski kandidat.

Že od novembra 2010 se je vlekla celotna zgodba o odpravi v Miami. Po tem, ko so nam vodilni na JZS prepovedali poslati barko s kontejnerjem, kateri se je polnil v Kopru, sva mislile, da je to poglavje že zaključeno in bova trenirale doma vso zimo. Odhod in financiranje je bilo odobreno le Vasiliju in Gašperju, ostali naj bi se regate udeležili na lastne stroške.
Nato so se par dni pred novim letom pojavile možnosti, da vseeno odideva in to na lastne stroške. Tako se je tudi zgodilo in 9.1.2011 sva odpotovale skupaj z Izolsko posadko Mikulin-Prinčič in trenerjem Tomažem Čopijem.

Prve dni smo namenili opremi barke, saj smo jo morali najeti, ker nismo poslali svojih jadrnic novembra 2010. To je trajalo cela dva dni, saj smo si hoteli jadrnice čim bolj prilagoditi kot so naše domače. Jadra smo dali v prtljago na letalo in namesto, da bi prišla z nami v Miami, so počakala še 2 dni v Rimu na letališču. Tretji dan smo končno uspeli tudi jadrat, čeprav je še zjutraj kazalo, da jader tudi ta dan ne bo. Po dveh dneh treninga sva kljub sposojeni barki kar hitri. Zasluga za to gre predvsem Tomažu, ki 470tko pozna 'v nulo'.


Nato je sledil še en dan treninga in od 14-16. januarja sva jadrale na Severno-Ameriškem prvenstvu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar