ponedeljek, 17. januar 2011

Severno-Ameriško prvenstvo

Regato je organiziral sosednji klub Coconut Grove Sailing Club. Prijavljenih je bilo 34 moških in 19 ženskih posadk. Regato smo izkoristili kot dober trening, saj je bilo prijavljenih večina najboljših svetovnih jadralcev.

 Prvi dan je pihal severni veter, od 15-17 vozlov, bili so zelo lepi pogoji za jadrat. Me smo imele nažalost nekoliko smole in smo prišle samo prvo regato v cilj. Drugo smo štartale dobro, bile malo pred prvo bojo na četrtem mestu, nakar nam je počila dvižnica od floka in smo morale na obalo. Imele sva še celo popoldne delo z menjavo špage, tako da sva ostali dve regati bili brez uvrstitve (dns). Drugi dan je bilo nekoliko manj vetra, toplo in sončno. Ta dan sva jadrale veliko bolje in na barki je vse delovalo. Štarti so bili boljši kot včeraj in v cilj sva prijadrale na 10, 3 in 6 mestu. Videle sva, da se da voziti v ospredju z najboljšimi svetovnimi jadralkami in jih prehiteti. V drugem plovu sva vodile do polovice zadnje krme, nato pa sta naju prehiteli Italjanka in Francozinja. Bile sva kar zadovoljne z današnjim jadranjem, le v prvem plovu nisva zadržale boljše pozicije po prvi orci, izgubile sva pet mest.

Tretji dan je bilo najmanj vetra, le tja do maksimalno 10 vozlov. V prvi regati sva štartale zelo dobro, vozile na čistem vetru, dokler nisva morale obrniti zaradi Britanske posadke, katera nas je od spodaj prisilila v obrat. Nato sva začele zgubljati stik z vodilnimi, obrati so bili nepremišljeni in vedno bolj sva izgubljali mesta. V drugi orci sva naredile še nekaj slabih obratov in napačnih odločitev, ter zgubili še dodatna mesta. Končale sva na 14. mestu po sicer odličnem štartu:( Drugo regato sva spet štartale odlično, nažalost pa nekoliko prezgodaj in bile diskvalificirane (bfd- black flag disqualification). Na prvi boji od orce, sva obračale na tretjem mestu, nakar so s čolna zaklicali najino številko jadra SLO-64 in morale sva zapustiti regatno polje.

V skupnem seštevku sva prvenstvo zaključile na 15. mestu. V naslednjih dneh naju čakajo treningi na morju in priprava za regato svetovnega pokala Miami Rolex OCR, ki bo potekala od 23.-29.1.2011.

Ni komentarjev:

Objavite komentar