petek, 8. april 2011

Jutri jadramo v medal raceu!

Po včerajšnjem nekoliko slabšem jadranju, smo se danes zbrale in odvozile dve solidni regati, katere so naju pripeljale do 8. mesta. Tako še jutri jadramo v medal raceu.



Včeraj sva bile na štartu nekoliko zadržane in se nisva najboljše znašle prvih nekaj sto metrov po štartu. Veter je bil nekoliko nestabilen in je v prvi regati obrnil smer za 20 stopinj. To sva nekoliko izkoristile in prišle v cilj kot 14. Drugo regato sva tudi slabše štartale in v cilj prispele 27. Imele sva nekaj možnosti pridobiti še nekaj bark skozi celotno regato, vendar ni šlo tako kot sva si zamislile.

Danes smo odvozili obe regati po jugo-zahodnem vetru okoli 12 vozlov. Tudi danes nisva štartale med prvimi, ampak sva odlično speljale prvi del po štartu in zavzele dobro pozicijo za nadaljo jadranje v orco. V prvi regati sva vseskozi pridobivali mesta in končali kot 9. V drugi regati sva podobno odvozili in prišli v cilj na 12. mestu. Do prihoda na obalo nisva vedeli ali je bilo to dovolj za skupno uvrstitev med prvih deset. Po včerajšnjem dnevu je bilo pet posadk zelo blizu po točkah.
Vedele sva, da sva svoje dobro opravile, seštevek točk pa je nato potrdil 8. mesto.

Ni komentarjev:

Objavite komentar