sreda, 6. april 2011

Tretji regatni dan je za nami. Včeraj sva super odjadrale. Prva regata je bila po severnem vetru do moči 12 vozlov. V cilj sva prišle kot četrte. Nato je veter popolnoma upadel in po dobre pol ure čakanja obrnil smer na jugo-vzhod. Nato smo speljali še eno regato in od štarta do cilja odvozile kot 2. Super dan in super razpoloženje v ekipi :)



Danes se je dan tudi dobro začel, ponovno severni veter in zelo podobni pogoji včerajšnjim. Vedele sva, da sva hitre, samo štartat moramo in odjadrat z glavo. Prvi obrat boje sva obrnile kot odlične 2. Veter je vedno bolj pojenjal in do cilja je bilo še neskončno dolgo. Nato so drugo orco nekoliko skrajšali, vendar je zadnje 200m do cilja v krmo, veter toliko upadel, da smo se pomešali še s prejšnjimi skupinami fantov in je bilo res veliko bark na kupu. Še vedno sva držale drugo pozicijo, vendar so se iz ozadja približevale barke in postalo je zelo napeto. Špinaker je komaj stal pokonci. V cilj je prišlo 15 bark na kupu. Nekaj mest sva zgubile, vendar nisva vedele točno koliko. Okoli osmega mesta, bi morale priti. Na obali sva videle, da so nama napisali 11 mesto, ter nekaj jadralk uvrstili pred naju, katere so bile zagotovo zadaj. Napisale sva zahtevek za popravilo prihodov v cilj in 11. mesto so nama zamenjali za 8. Še dobro se je izteklo uff ;)

Drugo regato, je veter ponovno zamenjal smer in zapihalo je z morja, kakor včeraj. Bile sva odločene, da odvoziva kakor včeraj, drugo regato. Vse bi bilo super, če nebi zavozile čez štartno linijo nekaj sekund prehitro. V cilj sva prijadrale kot 4., vendar v rezultatih je bilo zapisano OCS- diskvalifikacija.

Po tretjem dnevu, sva na skupnem 7. mestu. Do konca so še štiri regate, katere morava odvoziti brez večje napake in tako bova lahko jadrale tudi v sobotnem medal raceu!!


Ni komentarjev:

Objavite komentar