petek, 28. oktober 2011

Treningi v Weymouthu

V torek 11. oktobra sva naložili barko na prikolico poleg čolna od Jure in Gašperjevega fina. Gašper nama je ponudil mesto na prikolici, saj je bil sam zmenjen za treninge z Angleži in Dancem. Priložnost sva takoj izkoristile in se tudi same odločile odpotovati z njim v Anglijo.

V Anglijo sva prispeli v sredo, kjer naju je pričakalo sončno in toplo vreme, bilo je 13 stopinj za razliko od doma, kjer je bil dež in slabo vreme.
Za vikend 15. in 16. oktobra sva se udeležili angleške regatice, za katero sva morali predhodno zaprostiti za dovoljenje, ker naj bi bila samo za Angleže. Omogočili so nama nastop in izkoristili sva jo za treninge štartov v floti 15 bark. Prvi dan smo izpeljali dve regati po nesabilnem in šibkem vetru. Veter je zelo obračal smer in na polju se nisva najbolje znašli. Drugi dan je bilo nekoliko več vetra do 8 vozlov. Izpeljali smo tri regate, ter en plov zmagale, kar naju je še bolj spodbudilo k nadaljnim treningom.

Naslednje dni sva se pridružili moškim ekipam in njihovim treningom. Barko, sva tako kot Gašper imeli v sosednjem klubu, saj je vstop v Natiolna Sailing Academy strogo nadzorovan in ni možen komur koli. Za treninge sva se morali tudi predhodno dogovoriti, če se jim lahko pridružimo, k čemer naju vedno tudi niso pustili, saj imajo specifične vrste treningov s točno določenim številom jadrnic. Tako, da sva nekatere dni tudi same jadrale. Vse dni je bilo vetra od 7 vozlov, pa vse do 20 in več. Nekaj dni je bilo zelo lepih z veliko vetra in vala, kar je bil tudi glavni namen od prihodu v Weymouth-narediti čim več dni po vetru, saj nas takšni pogoji čakajo na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Perthu v Avstraliji.

Zadnje tri dni  sva se nekoliko več posvetili manevrom in obračanju okoli boj. V zalivu je veliko boj, tako da sva imeli za vsako smer vetra postavljeno eno bojico, katera je predstavljala ali orco ali krmo. Tako sva si določile kratko polje in vozile okoli.

Prve dni je bil z nami v Angliji tudi Gašperjev kondicijski trener Miloš Kalc, s katerim sva tako kot Gašper obiskovali fitnes in hodile tečt.

Domov sva se vrnili v nedeljo 23. oktobra z veliko dobre volje in zadovoljne po opravljenem delu, ter lepimi trenutki s celotno ekipo.

Hvala Gašperju, ki nama je ponudil priložnost in naju vzel sabo, ter Juri za prevoz barke. Z vama sva se imele super in upava, da še kdaj ponovimo kakšne take priprave :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar