petek, 28. oktober 2011

Prvenstvo Hrvaške - prvi in drugi dan

Na pot v Split smo se odpravili že v sredo zgodaj zjutraj, saj je bil plan jadrati na treningu že v sredo popoldan. Odpotovali smo Teja, Mitja in Tina s prikolico na kateri je bila barka in čoln. Teja je že na poti v Split zbolela in je nato obležala v postelji v apartmaju.
Barko sem z Mitjino pomočjo opremila in pripravila za štart, ter opravila prijavo na regato.

V četrtek nas je pričakalo deževno in vetrovno jutro. Vsi trije smo se odpravili v klub, saj se je Teja boljše počutila. Vendar po tem, ko smo pripravile barko, je bilo jasno, da je Teja prešvoh, da bi tisti dan odšla na morje. Mitja je vložil zahtevo za zamenjavo posadke, da bi lahko odšel na morje kot flokist. Regatni odbor je zahtevo potrdil, s tem, da jadramo kot moška posadka, tudi ko bo Teja ozdravela.
Tako sva prvi dan Tina in Mitja odjadrala dve regati po Jugu moči od 17-20 vozlov in se zelo dobro ujela na barki. Prvo regato sva zmagala, v drugi pa prišla v cilj kot druga in po prvem dnevu bila na vrhu lestvice.

Mitja, nisi še za stran vržt :)

Drugi dan je bilo zjutraj zelo malo vetra in regatni odbor nas je pustil na obali čakati veter. Danes je bilo Tejino počutje že veliko boljše in pozno popoldne sva odšle na morje. Okoli 15.ure smo naredili prvi štart po zelo šibkem maestralu moči le nekaj vozlov. Pogoji na polju so bili kar zahtevni, veliko toka in luknje brez vetra, tako da smo morali iskati še najmanjše refulčke. Po nekoliko neprepričljivem štartu, sva se vsako stranico bolj približevali vodilni posadki. V vožnji v krmo sva bile zelo hitre in po zelo dolgi in naporni regati je nato regatni odbor odločil skrajšati polje na drugi orci zunanjega kroga trapeza in regato sva končali na 2. mestu.

Na lestvici sva še vedno na vodilnem mestu. Jutri imamo štart ponovno ob 11 uri, vendar je napoved tudi za jutri zelo malo vetra.

Lep pozdrav od celotne ekipe!! :)

Več o regati na : http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002323661081
in http://www.hjs.hr/

Ni komentarjev:

Objavite komentar