sobota, 26. november 2011

Prvi dnevi Pertha

Po 15 urah letenja sva prispeli v Perth. Na letališču sva se usedli v prvi taksi in taksist naju je pozdravil skoraj da v domačem jeziku. Voznik je bil namreč srbskega rodu, tako da sva se z njim pomenili kar v hrvaščini, kam naj naju pelje. Po dobre pol ure vožnje, so naju v hiši že pričakali ostali Slovenci, Karlo, Mitja, Sebastian, Vasilij in Jan.

Prva dva dneva sva izkoristili za pripravo najine barkice-Pocukrane Mandice, katera je potovala s kontejnerjem že od konca septembra. Nekaj težav še imava s časovno razliko, vendar je danes že veliko bolje.

Danes sva opravile tudi prvi trening na morju pred Fremantlom. Na morju nas je pričakal močan veter, znan po imenu Doctor Fremantle. Refuli so dosegli hitrost tudi čez 25 vozlov. Val je visok in kratek in v krmo sva imeli kar nekaj težav, da sva se izognili "zaritju" v naslednji val.

Trening je bil vredu. Z novo barko sva prvič jadrali po tako močnem vetru in šele na morju se pokaže, če je potrebno kaj popraviti in kako delujejo vsi prenosi špag. Tudi razbile ali strgale nisva nič. Bilo je dosti prevrnjenih bark in ena je prišla na obalo tudi z zvitim jamborjem, praktično več neuporabnim.



Jutri je nov dan in novi treningi. Na morju bova imeli tudi support, danes ponoči prihaja Mitja :)

Lep pozdrav s Fremantla

1 komentar: