četrtek, 1. december 2011

Prvi teden treningov je mimo, jutri sledi otvoritev prvenstva

Pogoji na morju so super. Vsak dan imamo vetra okoli 20 vozlov, je sončno, toplo in valovito. Večina jadralcev je že prispela na prizorišče in vzdušje v klubu je kakor da jutri začnejo že prve regate. Na morje hodimo z našimi fanti, nato pa se zunaj pridružimo ostalim, kjer se zbere vsak dan okoli dvajset bark in vozimo kratke regatice.
Včeraj sva sprobali tudi novo jadro, katero je bolj primerno za jadranje v močnem vetru, kakršni bodo verjetno tukaj primarni pogoji. Za to bi se rade posebaj zahvalile sponzorju BAR 2000, ki nama je omogočil nakup jader. Zahvala gre tudi Mitji Beltramu in Brankotu Brčinu, katera sta se res potrudila, da je prišlo jadro naknadno za nama v Avstralijo, ter seveda Barakudam, katere so ga pripeljale na letalo:)



Danes sva imeli delovni dan v klubu. Pripravile sva nov jambor in opravile vse meritve na barki. Tudi, če nisva bili na morju se na naši barčici najde vedno nekaj za popravljati, šivati, lepiti, žagati.. Moraš biti že pravi mali mojster za vse. Tako, da takšni dnevi znajo biti prav tako naporni kakor jadranje na morju. Nato sva opravili tudi prijavo v regatni prisarni.

Jutri imamo na sporedu otvoritev prvenstva. Zbor vseh tekmovalcev je že zjutraj, v centru Fremantla, kjer se bomo z barko odpeljali po reki proti Perthu. Tam bo sledil program. Tako bodo jutri klubi v dopoldanskem času zaprti, saj želijo organizatorji čimvečjo udeležbo na prireditvi.

Tako sledi jutri prost dan in ogled mesta. V soboto pa moramo izkoristiti še prostor na morju preden začnejo regate, saj bo od ponedeljka naprej omejeno območje za treninge.

Lep pozdrav T&T

1 komentar:

  1. Tina in Teja, držimo pesti za vaju! Galerija Marko Jezernik, Piran.

    OdgovoriIzbriši